Pusat Panggilan Batik Air: Okeforum

Mengetahui pusat panggilan Batik Air akan memudahkan anda mendapatkan pelbagai maklumat yang berkaitan dengan perjalanan udara. Sudah tentu, ia berkaitan dengan penerbangan menggunakan pesawat Batik Air. Seseorang kadang-kadang sering melakukan perjalanan melalui udara sama ada dalam konteks aktiviti perniagaan, perkhidmatan kerja, atau bahkan perjalanan.

Sebelum membincangkan lebih lanjut mengenai pusat panggilan salah satu syarikat penerbangan ini, adalah idea yang baik untuk mengetahui profil Batik Air sepintas lalu. Batik Air adalah salah satu syarikat penerbangan atau perkhidmatan penerbangan persendirian yang menyediakan pelbagai laluan domestik ke luar negara. Syarikat penerbangan ini pertama kali ditubuhkan dan beroperasi pada tahun 2013.

Anak syarikat Lion Air ini menggunakan pesawat jenis Boeing dan Airbus. Laluan penerbangan yang disediakan termasuk bandar-bandar utama seperti Surabaya, Banjarmasin, Makassar, Manado, Palangkaraya, dan sebagainya. Selain kawasan bandar besar, terdapat juga banyak  destinasi lain, iaitu dari Aceh ke Merauke. Anda boleh meminta laluan lain melalui pusat panggilan Batik Air.

Sementara itu, bagi anda yang ingin melancong ke luar negara, syarikat penerbangan swasta juga menyediakan beberapa laluan asing. Antara lain, Malaysia, Singapura, India, ke Australia. Pesawat Batik Air dilengkapi dengan perhiasan batik Nusantara khas yang biasanya terletak di ekor. Ini adalah tarikan untuk syarikat penerbangan.

Cara Menghubungi Pusat Panggilan Batik Air

Syarikat penerbangan swasta menyediakanpusat panggilan untuk pelanggannya mengakses pelbagai maklumat penting yang berkaitan dengan perkhidmatan penerbangan. Contohnya, bertanya tentang laluan perjalanan, tempahan atau tempahan tiket, pembatalan penerbangan atau bantuan lain. Sudah tentu, ini sangat mudah bagi pengguna yang menggunakan perkhidmatan syarikat penerbangan ini.

Nombor telefon yang tersedia untuk pelanggan syarikat penerbangan ini untuk bercakap dengan perkhidmatan pelanggan adalah 021 – 633 8345. Ia juga boleh melalui faks di 021 – 633 5669. Jika anda ingin membuat panggilan telefon, sudah tentu, ia memerlukan kos khas. Walau bagaimanapun, pelanggan juga boleh menghubungi pusat khidmat secara percuma melalui e-mel di alamat callcenter@batikair.com.

Dengan menghubungi nombor pusat panggilan Batik Air , anda boleh mendapatkan bantuan mengikut keperluan. Tidak perlu teragak-agak untuk menghubungi kerana ia disediakan untuk pengguna syarikat penerbangan swasta ini. Anda juga boleh mengakses maklumat cawangan atau wakil syarikat penerbangan ini dengan menghubungi pusat panggilan atau ke laman web rasmi Batik Air.

Selain melayani pengguna domestik, terdapat juga pusat panggilan untuk negara asing. Pelanggan dari Australia atau New Zealand (New Zealand) boleh menghubungi melalui telefon ke +61 8 9442 6024. Bagi faks, iaitu (+6221) 6379 8000 (ext: 3). Ia juga boleh melalui mel elektronik aka e-mel melalui batikair@airlinerepservices.com.au.

Cara Menempah Tiket Penerbangan Batik Air

Untuk membuat tempahan aka tempahan tiket pesawat Batik Air, anda boleh mengakses laman web rasmi, iaitu www.batikair.com. Terdapat menu input data jika anda mahu menempah. Maklumat yang perlu disediakan termasuk jenis perjalanan sama ada sekalija lan atau perjalanan pergi balik. Kemudiananda mesti memasuki lokasi berlepas dan juga destinasi.

Jangan lupa untuk memasuki tarikh berlepas mengikut jadual perjalanan yang dirancang. Pastikan anda memasukkannya dengan betul supaya tiada ralat tempahan. Kemudian tentukan berapa banyak tiket yang anda mahu tempah. Kemudian periksa sama ada laluan penerbangan yang anda mahukan tersedia seperti yang dijadualkan. Sekiranya anda merasa sukar, anda boleh menghubungi pusat panggilan Batik Air.

Kadang-kadang ada perkara yang membuat anda terpaksa menukar jadual penerbangan anda. Sebagai contoh, kelewatan kerja atau pembatalan penerbangan. Sekiranya anda ingin membuat pengaturan tempahan, anda boleh melakukannya melalui laman web. Untuk mengakses perkhidmatan tersebut, ia mesti memasukkan data tempahan. Menu ini berguna apabila terdapat perubahan dalam jadual berlepas atas sebab-sebab tertentu.

Pelanggan yang bermastautin atau berada di kawasan Jabodetabek boleh membuat tempahan berkumpulan. Anda melakukan ini dengan menghubungi nombor telefon 08111 615 099 atau 08111 615 100. Ia juga boleh melalui e-mel atau mel elektronik dengan alamat group.jkt@lionair.co.di. Kemudahan ini menyediakan lebih banyak kemudahan supaya ia dapat meningkatkan kepuasan pelanggan.

Bukan sahaja melalui perkhidmatan pusat panggilan udara batik, anda juga boleh menempah tiket penerbangan penerbangan melalui aplikasi perjalanan atau perjalanan. Secara amnya mereka menyediakan pelbagai pilihan syarikat penerbangan termasuk Batik Air. Tidak ada yang salah dengan menggunakan aplikasi jika anda ingin terbang dengan syarikat penerbangan swasta.

Perkhidmatan Kelas Perniagaan Batik Air

Melancong dengan kapal terbang menggunakan kelas perniagaan adalah impian ramai orang. Bagaimana tidak, di kelas itu anda boleh mendapatkan banyak keselesaan semasa terbang. Bermula dari proses daftar masuk di kaunter khas yang telah disediakan untuk penumpang keutamaan. Semasa proses ini penumpang diiringi oleh duta khas yang memaklumkan semua perkara penting.

Sebelum menaiki pesawat kadang-kadang penumpang perlu menunggu sehingga beberapa jam. Terutama jika anda tidak mahu ketinggalan penerbangan anda. Berada di ruang tunggu pasti akan memenatkan. Walau bagaimanapun, ini tidak terpakai jika anda memilih kelas perniagaan Batik Air. Terdapat lounge yang selesa untuk penumpang kelas itu sebelum perjalanan panjang anda di udara.

Dalam kelas perniagaan, penumpang dengan banyak bagasi boleh kekal tenang. Merancang percutian selama beberapa hari dan bahkan minggu secara automatik membuat anda membawa banyak pakaian dan keperluan lain. Nah, anda boleh mengambil kesempatan daripada bagasi percuma sehingga 30 kg. Jangan teragak-agak untuk menghubungi pusat panggilan Batik Air untuk mengesahkan perkhidmatan ini.

Perkara yang paling penting apabila melakukan perjalanan selama berjam-jam ialah ruang duduk aka kerusi penumpang. Kelas perniagaan Batik Air menyediakan tempat duduk 45″ padang untuk penumpangnya. Ini akan membuat anda selesa walaupun anda perlu berada di udara selama berjam-jam.

Hidangan masakan yang lazat pasti menjadikan perjalanan anda berasa lebih menyeronokkan. Elemen hiburan seperti muzik, filem, dan permainan juga disediakan untuk penumpang kelas perniagaan. Ini supaya semua pengguna perkhidmatan penerbangan ini dapat menikmati perjalanan tanpa bosan.

Perkhidmatan Kelas Ekonomi Batik Air

Kemudahan untuk penumpang kelas ekonomi secara amnya akan sedikit lebih rendah daripada kelas perniagaan. Ini sangat munasabah memandangkan magnitud kos untuk membayarnya lebih kecil. Walaupun begitu, tidak perlu risau kerana anda masih dapat menikmati penerbangan dengan selesa. Hubungi pusat panggilan Batik Air untuk bantuan dan maklumat terperinci.

Penumpang dalam kelas ekonomi masih mendapat elaun bagasi percuma sehingga 20 kg. Anda pasti boleh memanfaatkan kemudahan ini untuk menampung bagasi. Tempat duduk juga agak percuma dengan keluasan padang 32″. Jadi, anda masih berasa selesa sehingga lapangan terbang destinasi.

Semasa menikmati perjalanan, jangan ketinggalan pelbagai hiburan yang disediakan untuk penumpang. Antara lain, filem, muzik, dan juga permainan. Aspek hiburan di atas kapal akan menjadikan perjalanan anda tidak membosankan. Terdapat juga soket USB yang boleh anda gunakan untuk mengecas item elektronik. Atendan penerbangan akan menghidangkan menu makanan yang lazat.

Perjalanan melalui udara semakin biasa kepada orang ramai kerana ia dianggap selamat, berkesan, dan boleh menjimatkan masa dan usaha. Batik Air sebagai salah satu syarikat penerbangan swasta terkemuka sentiasa memberi perkhidmatan kepada penumpang secara optimum. Salah satu cara adalah dengan menyediakan pusat panggilan Batik Air sebagai cara untuk membantu penumpang.

Selengkapnya